Település:
Komárom-Esztergom megye, Tatabánya


Megújul a csónakázó tó


Kiírták a Csónakázó-tó multifunkcionális közparkká alakításának közbeszerzését

“Alapvető cél, hogy a park, a meglévő klasszikus vonalvezetésű és funkciójú alapjaira építkezve, modern megformálású multifunkciós közparkká teljesedjen ki”- ezekkel a mondatokkal indul a dokumentum.

MInt már írtunk, lesz minden, mi szemnek-szájnak ingere.

Jó hír, hogy nagy hangsúlyt kap majd a természetesség növelése, ha csak ennyit sikerülne megőrizni, ami most van, akkor már boldogok vagyunk, de ha több lesz, már repkedni is fogunk a kacsákkal karöltve.

Az viszont már félelemre ad okot, hogyaszondja:

„ spontán kialakult úthálózatot egy szervesen egymásba kapcsolódó esztétikus terek rendszere váltaná fel,”

ami a mostani divat szerint jó adag térkövezést jelent, legalábbis nem csodálkoznánk rajta, ha így lenne. Már csak azért is ez a gyanúnk, mert különféle rekreációs területeket alakítanának ki a parkban. Nem lenne jó, ha a meglévő zöldterületeket összevissza szabdalnák majd a tervezés során, úgy hogy előtte még a természetesség növelése volt a cél.

Az új parkban lesznek új sétányok, gyalogoshidak, sőt még egy kávézó is helyet kap majd a területen, fogyasztói stéggel, és nagy központi stégen pedig pihenő felületekkel.  A kávézó, ha jól értjük, a Csónakázó-tó közepén található kis szigeten épülne fel, és a belső vendégtér mellett alapvetően a hozzá közvetlenül kapcsolódó külső fedett teraszon és a tó fölé nyúló stégteraszon helyet foglaló vendégek kiszolgálását látja majd el. A létesítmény rendelkezik egy-egy saját férfi és női vendég mosdó-WC-vel is, utóbbi egyben pelenkázóval integrált akadálymentes illemhelyiség. -írják. De a Csóni büfé környezetének átrendezése is szerepel a dokumentumban, jelentsen az bármit is. Mindezek mellett teljesen felújítanák a játszóteret is, valamint a fitness parkot is bővítenék.

A beruházás megvalósítására február 19-ig jelentkezhetnek a vállalkozások.

Mint minden beruházásnál most is kíváncsiak leszünk, hogy egy baráti cég fogja-e megkapni a munkát?

 

Forrás Boldogulj Tatabányán.  Fotó: Vajvoda Tamás

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »